Hoewel een boomverzorger  niet graag een (gezonde) boom verwijderd, zal het toch regelmatig noodzaak zijn. Een boom kan een potentieel gevaar zijn geworden, bijvoorbeeld als gevolg van een ziekte, plaag of stormschade. In sommige gevallen kan met snoei en verankering velling wellicht nog afgesteld worden, maar soms blijft velling de enige optie. Daarnaast kan een boom natuurlijk simpelweg plaats moeten maken voor iets anders. In al die gevallen kunnen we uw boom vakkundig en veilig vellen of demonteren. 

Boom vellen of demonteren?

Wanneer we een boom veilig in zijn geheel kunnen laten vallen, zullen we dat meestal doen. Het is namelijk de meest efficiƫnte manier om de boom te verwijderen. Echter, in veel gevallen ontbreekt de benodigde ruimte om dat te doen. In die gevallen zullen we de boom stukje voor stukje (klimmend) demonteren. Meestal gebeurd dit wanneer de boom in een tuin dicht bij een woning, zwembad, tuinhuis of ander waardevol bezit van de klant (of buur) staat. Maar ook 1 enkele tak kan al veel schade veroorzaken. We zullen dan ook gebruik maken van afvang- trek- en stuur technieken om takken / blokken hout exact en gecontroleerd naar beneden te laten komen.

Na de velling of demontage kunt u ervoor kiezen wat te doen met de blokken hout en takken. Net als bij reguliere snoei kunnen wij de takken verhakselen of afvoeren. Daarnaast kunnen de grote stukken op maat worden gezaagd voor brandhout of andere doeleinden, indien gewenst. En uiteraard wordt alles netjes achtergelaten.